oli d’oliva verge extra

ecològic

L’oli d’oliva Verge Extra Ecològic de Finca Ecomiqueló naix de les nostres olives arbequines conreades en una zona de secà de Les Garrigues, de clima extrem, amb una gran amplitud tèrmica, amb hiverns molt freds i estius molt calorosos i secs. Un territori amb una biodiversitat molt àmplia, on l’olivera comparteix espai amb plantes aromàtiques com el timó o el romaní i les característiques cabanes de volta i marges de pedra seca del territori, aquestes condicions climàtiques i d’entorn aporten uns matisos molt diferents (particulars) a l’oliva.

Un cop l’oliva es collida de l’arbre en el moment òptim de maduració es moltura en un període de temps molt curt i es realitza l’extracció de l’oli en fred, a una temperatura màxima de 22ºC. Posteriorment, es fa servir el mètode ancestral de decantació per clarificar-lo, el qual té una durada 18 dies.

El resultat d’aquestes condicions especials i d’aquest procés singular és un oli únic, excepcional i amb una personalitat arrelada a la terra d’on prové.

Ecomiqueló “Verd”

Ecomiqueló “Verd” naix de les olives més joves collides de l’arbre a l’inici del període de maduració que es caracteritzen pel seu color verd. Aquesta oliva li transfereix un sabor molt intens i fresc a l’oli amb notes que en boca recorden a l’herba recent tallada, al tomàquet verd i a la carxofa.

Ecomiqueló “Or”

Ecomiqueló  “Or” és el fruit de les olives collides en el moment òptim de maduració quan el pagès identifica el color morat present en pell i polpa. Aquest oli madur de gran valor té connotacions de plàtan, tomàquet madur i ametlla.

farm to fork

compromís i honestitat

Aquest projecte naix de la col·laboració de dos famílies d’agricultors de Les Garrigues amb la missió de promoure un estil de vida saludable, basat en la dieta mediterrània, oferint productes ecològics de qualitat amb un clar objectiu: generar valor (al territori) i aconseguir la plena satisfacció del client (d’una forma respectuosa amb el medi ambient/ d’una forma sostenible).

Cal Miqueló té la visió de convertir-se en un model de referència en producció, transformació i comercialització de productes ecològics.

Els valors de compromís i honestedat ens defineixen i són el pilar fonamental de l’empresa que té un especial interès en col·laborar amb productors de la zona per a garantir la traçabilitat de l’estratègia europea “farm to fork”.